Daimler gaat met Chinese partij nieuwe fabriek Mercedes in China bouwen

Auto’s van Mercedes-Benz zijn erg in trek in China. In de nieuwe Chinese fabriek zullen dan ook verschillende modellen worden geproduceerd, inclusief elektrisch aangedreven Mercedessen.

De fabriek vormt een uitbreiding op de bestaande joint venture van Daimler en BAIC in China.

De aankondiging volgt een dag nadat het Chinese autobedrijf Zhejiang Geely bekendmaakte een belang van 10 procent in Daimler te hebben genomen. Daarmee is Geely, het moederbedrijf van automerk Volvo, de grootste aandeelhouder van Daimler.

Geen bezwaar

De Duitse overheid liet zondag via een woordvoerder weten geen direct bezwaar te zien in de Chinese inmenging in Daimler.

“De Duitse overheid is op de hoogte van de aankoop van 9,7 procent van de aandelen Daimler door het Chinese Geely. Dat is een bedrijfsafweging”, zo luidde de reactie van de Duitsers. 

Alliantie

Geely wil een alliantie met de Duitsers om sterker te staan op het vlak van de ontwikkeling van elektrische voertuigen en zelfrijdende auto’s.

Maandag zullen vertegenwoordigers van Geely in Stuttgart in gesprek gaan met managers van Daimler. Het is ook de bedoeling om deze week in overleg te treden met de Duitse overheid.

Geef een reactie