Nederlanders geven dit jaar 70 miljoen euro uit aan vuurwerk

Nederlanders hebben dit jaar voor 70 miljoen euro uitgegeven aan vuurwerk. Dat is meer dan de voorgaande twee jaren toen er voor 68 miljoen euro vuurwerk werd gekocht.

Het meeste geld werd besteed aan zogeheten compound-vuurwerk. Dat is gekoppeld sierwerk dat maar één keer hoeft te worden aangestoken en dan een kleine vuurwerkshow geeft, aldus de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland.

Het vaakst verkocht zijn de gewone rotjes, als astronautjes en kanonslagen. Gewone vuurpijlen bleken dit jaar minder in trek, volgens Groeneveld door alle ellende met de lanceerstandaard die dit jaar voor het eerst verplicht is.

Groeneveld is blij met de omzet. “Er is dit jaar 3 procent meer verkocht. Vorig jaar viel oudjaarsdag op zondag en dan mis je toch mensen die snel nog wat vuurwerk willen aanschaffen. De verkoop maandag was behoorlijk goed.”

Geef een reactie