Oversluiten klinkt als een heel gedoe dus dan moeten er wel voordelen aan zitten, zul je vast denken. Dit is ook wel degelijk het geval. Eén van de belangrijkste voordelen waardoor mensen hun hypotheek oversluiten is om lagere hypotheeklasten te krijgen. De lage hypotheekrente van hedendaags zorgt er ook voor dat de maandelijkse lasten lager worden.

Een ander groot pluspunt van het oversluiten van je hypotheek is dat je zekerheid krijgt over je maandlasten. Dit brengt bij veel mensen natuurlijk rust in het hoofd en wij als risico-averse  Nederlanders houden van zekerheid over onze toekomst. Je weet dat je deze lage rente blijft betalen als je jouw hypotheek oversluit ook al wordt de rente hoger. Daarnaast levert het oversluiten vaak ook een besparing van kosten op.

Een andere reden om je hypotheek over te sluiten is als je nog een woekerpolis hebt, zoals een beleggingshypotheek of een levenshypotheek. Dit soort hypotheken zijn vaak onberekenbaar en in de meeste gevallen leveren ze niet zoveel op als de meeste mensen denken. Tegenwoordig mogen banken deze hypotheken niet meer afsluiten maar toch zijn er flink wat mensen die nog steeds zo’n woekerpolis hebben.  Oversluiten naar een annuïteitenhypotheek kan veel rust brengen. Je bent dan van je woekerpolis af en hebt veel meer zekerheid over het afbetalen van je huis.

Als je al een goed product hebt, kun je dit vaak meenemen naar een andere bank als jij je hypotheek gaat oversluiten.

Oversluiten is niet altijd voordelig maar wij zullen het altijd laten weten als het oversluiten van uw hypotheek voordeliger voor u is. Neem nu contact met ons op om jouw hypotheek te oversluiten.